Backyard Home by AD+studio

The art of rounded corners, intriguing floor covers (from the alternation of wood and polished concrete to 3D graphic tiles) and mesmerizing lattice structures – all featured in this Vietnamese house.

This luminous house undertaking of AD+studio situated in Ho Chi Minh, Vietnam with its…

The art of rounded corners, intriguing floor covers (from the alternation of wood and polished concrete to 3D graphic tiles) and mesmerizing lattice structures – all featured in this Vietnamese house.

This luminous house undertaking of AD+studio situated in Ho Chi Minh, Vietnam with its rounded corners, infinite light penetration through intelligent architectural structures and metal lattices and robust presence of gardens and plants into the interior is a magnificent example of how a renovation of even the most boring and ordinary housing can grow to be lovely modern residence with sturdy character and delicate ambiance. Bringing the Asian stylistics and layout of the property to total another level the architects achieved modern day and special expression for their undertaking that is created to host three generations underneath its roof.

The dynamic spatial arrangement of the 4 floors of the home, with a staircase in the middle, helps make the spaces intriguing and uncommon as a shape and method. We especially like the transparent staircase on the best floors (suspended stone blocks and metal lattice structures) that not only enable the light from the sky-opener to penetrate in depth but also turn out to be uniquely sophisticated and beautiful ornament from the decoration.

The furnishing of the home is a mixture of contemporary aspects with a hint of Asian aesthetics – osier and bamboo weaved furnishings become a central focal point in numerous of the premises. Clear lines, the minimalism of practical presence and light natural materials are the major attributes of the decor composition. Rounded corners and smooth curves are eminent into the design arrangement. The whiteness of the architectural colour base brings serenity, luminous expression and implies spaciousness. Alternation of natural materials like wood, stone, brick, and concrete with the white painted structures and living green plants develop uniquely fresh and vivid ambiance.  Photography by Dũng Huỳnh

InteriorZine.com

AD+studio, backyard, home

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s